Phone Number:

+4 0749 463 6400

Address:

Str. Leonida Zamfirescu Eliza, nr.43 Galati, Romania

Adrian Lăzărescu - scriitor şi pictor - s-a născut pe 4 Decembrie 1976, la Galați, într-o familie de profesori, tatăl - de limbă franceză, iar mama - de limbă engleză.

După 1989, incepe să scrie versuri, ca apoi să le publice în revista Liceului Pedagogic „C. Negri”, “Pro Domo”, pe care l-a absolvit în 1996. Fiind admis la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, se înscrie în Liga Studenților, în anul 2001, ca apoi să conducă - până spre sfârșitul studiilor, revista studenților economiști ieșeni, FacultatEAA.

În perioada 2000 – 2002, debutează cu primul volum de versuri, intitulat “Icar”, la Editura Timpul din Iaşi, apoi la Editura „Vasiliana ’98”, publicând o a doua carte „Pe frunze de arţar”.

În 2003 deschide prima expoziție de grafică în incinta Universității ieşene, doar la câteva zeci de metrii față de Sala Pașilor Pierduți, odata cu apariţia în presa locală, (Ziarul de Iaşi, Timpul) a poemelor scrise în acea perioadă.

După încheierea studiilor postuniversitare, din 2007 se stabilește definitiv la Galați, desfășurându-și activitatea în domeniul marketing-ului și tehnologiei informatice. Începe colaborarea cu grupul ARGO, din Galaţi - realizând periodicul cultural online Argolit.

După o pauză de aproape zece ani, în 2015, își reia activitățile artistice, prin expoziţii de grafică, în 2018 - editând volumul “Gânduri prescrise şi-alte scrieri despre dor”, împreună cu Emilia Neacșu, o veche colegă, la Editura Zigotto din Galaţi.

Trimite-mi un mesaj

logo-default-white

Altceva?

Totul, cuvintele, gândurile, ideile şi faptele.. se referă la oameni. Şi nimic din ceea ce este nu înseamnă un altceva. Un altceva dincolo de noi. Într-un fel, e absurd!

Aboneaza-te..
De fiecare dată când îmi vine vreo idee, te voi anunța prin e-mail

Confirmă subscrierea, urmând paşii menţionaţi în mesajul sosit.
Delivered by FeedBurner

Contact Info

Str. Leonida Zamfirescu Eliza, nr.43 Galati, Romania

+4 0749 463 6400
adrianlazarescu (arond)yahoo.com

Copyright 2018 Adrian Lazarescu ©  All Rights Reserved